Pommes i solljuset

För att jämna ut alla nyttigheter det blev igår så bestod dagens lunch kort och gott av en tallrik med pommes frittes och majonäs!




Nu räcker det

Nej nu får det väl räcka? Det snöar ju - igen! Alldeles nyss tittade jag ut och solen sken, men nu faller ett myller av snöflingor ner utanför fönstret. Det var ju så skönt igår att kunna gå utan yllestrumpor och långkallingar och jag vågade acceptera tanken att våren kanske äntligen är här, men man kan inte lita på vädret alls längre.

Träning

Varför blir jag alltid förkyld när jag tränar? Jag tränar inte ofta, typ en gång var tredje månad eller nåt, men i dag kom den ack så välbekanta tanken "Nej nu ska saker och ting förändras, jag ska börja träna!" och jag hittade några roliga träningsprogram på Youtube och hoppade upp på mammas yogamatta. Allt gick bra, jag svättades och fick ont i varenda muskel och slängde mig tillslut på sängen med datorn och vilade lite. Då tar det inte mindre än fem minuter innan jag känner hur det börjar svida i näsa, värka i ögonen och huvudet och jag börjar känna mig konstig.
    Det är förmodligen ingen förkylning den här gången. Bara kroppen som reagerar på lite rörelse för ovanlighetens skull, men jag har trots det sätt ett mönster: dom gånger jag har bivit sjuk på riktigt så har det skett nån dag eftet att jag joggat eller tränat på nåt vis.
    Tja, det här var ju väldigt ointressant men det är det jag sitter och funderar över just nu. Kommer den här förkylningsförnimmelsen att försvinna när jag reser mig för att gå och äta lunch eller blir jag sjuk på riktigt den här gången?

Dinkel i solljuset

Jag inspirerades lite av boggen Hälsofreak. Jag tesatde receptet som jag länkat till men lyckades bränna dinkeln under två minuters ouppmärksamhet. Men jag ger inte upp så lätt. Jag använder Saltå Kvarns dinkel och den ska blötläggas i åtta timmar och kokas i en till en och en halv timme så det krävs planering men det gör det bara roligare tycker jag.
    Jag hittade ett nytt recept från Tasteline eftersom jag inte orkade hålla med kycklingen. Det enda jag gjorde fel den här gången var att jag bara kokade dinkeln i 40 min eftersom dom började spricka och jag tänkte "men det ser ju inte ut som på bilden!" och hälde av dom i panik. Det resulterade i att dinkeln blev lite gummiaktig, men trots det var den ätbar.



På tallriken slänge jag också på lite blandsallad och tärnade en halv avocado ovanpå. Sen såg jag att vi hade morötter så jag skalade dom lite snabbt och vips så var lunchen färdig. För att dra ner lite på nyttigheterna så drack jag ett glas cola till!